Mai sunt necesare traducerile auto în 2023?

Atunci când vă asumați să importați o mașină, evident că vă puneți la curent cu tot ce ține de aspectele legale. Pentru a circula fără probleme cu acest autovehicul în țară și pentru a finaliza actele de proprietate, veți face și un drum spre biroul de traduceri.

Pentru cei care se întreabă dacă se mai traduc actele auto 2023, am decis să abordăm pe larg acest subiect, în rândurile ce urmează.

Traducerea actelor auto, o necesitate

Ca și până acum, cei care doresc să înmatriculeze un autovehicul în țară vor avea nevoie de traducerea actelor. Vor avea mai multe destinații, printre care vizită la RAR, la poliție, ANAF și primărie – la biroul de taxe și impozite.

Mai concret de atât, la primărie veți avea nevoie, printre altele, de contractul de vânzare-cumpărare, evident că tradus. Aveți nevoie de asemenea de facturi. O excepție aici ar fi cazul celor care au preluat un autovehicul neînmatriculat, însă de pe teritoriul țării, iar contractul de vânzare-cumpărare a fost semnat în țară.

De asemenea, la ANAF veți prezenta actele auto traduse, pentru a putea obține certificatul care atestă că nu sunteți plătitori de TVA.

Ce acte aveți nevoie pentru traducere? Contractul și factura, așa cum au fost menționate anterior, precum și cartea de identitate a mașinii în cauză. Dacă vă întrebați în ce măsură mai sunt necesare unele traduceri, știm că una din preocupări este aceasta:  trebuie traduse actele pentru RAR? Ei bine recomandăm să aveți toate actele traduse, pentru a vă asigura că toate acestea sunt valabile, veți solicita traducerea lor autorizată.

Să lămurim despre cum veți colabora cu Inova

Biroul de traduceri Inova vă pune la dispoziție, ca și până acum, servicii de traduceri pentru domenii diverse. Printre altele, punem la dispoziție servicii de traduceri tehnice, specializate, IT etc. Toate acestea sunt disponibile oricând, în aceleași condiții și respectând aceleași reguli de calitate și profesionalism.

Ce trebuie să știți despre aceste traduceri este că le puteți traduce din peste 30 de limbi, așadar nu veți fi condiționați din acest punct de vedere. De asemenea, contează și rapiditatea cu care lucrăm? Contează pentru unii, în condițiile în care programările la instituțiile aferente sunt realizate rapid și poate în necunoștință de cauză vă dați seama că aveți nevoie de astfel de traduceri destul de repede. Puteți solicita traduceri de urgență, la nevoie.

Cât despre prețurile pe care le practicăm, este de precizat de asemenea că sunt unele corecte și transparente. În acest sens, vă recomandăm să solicitați info înainte de a comanda traduceri de la biroul nostru de traduceri Inova. Din pagina noastră puteți încărca actele pentru estimări de preț.

Știm foarte bine că autovehiculele importate sunt de interes pentru publicul român, există constanță în astfel de cereri. Traducătorii noștri nu sunt străini de astfel de situații, așadar vom executa astfel de traduceri rapid și corect. Puteți solicita traduceri tehnice de orice fel, dar mai ales cele legalizate, pe care le veți folosi în colaborarea cu instituții fel de fel.

Share This:

Be the first to comment on "Mai sunt necesare traducerile auto în 2023?"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*