Traducere diplome şi alte acte de studii

Diplomele sau alte acte de studii sunt considerate de cele mai multe ori documente tipizate, adică acestea se traduc după anumite şabloane create prin traducerea de acte asemănătoare. Faptul că există însă un tipar, nu înseamnă că traducerea lor trebuie să fie una superficială.

Din experienţă, cele mai multe probleme legate de traducere s-au pus cu privire la traducerea de diplome, tocmai pentru că nu li se acordă suficientă atenţie, fiind considerate acte cu terminologie uşoară. Atenţia trebuie acordată mai ales pentru traducerea specializării, pentru că de multe ori o anumită specializare de la noi, care poartă o anumită denumire, aceeaşi denumire într-o altă ţară se referă la cu totul altă specializare. Meseriile pot fi astfel confundate, iar traducerea inutilă.

Ce înseamnă să greşeşti specializarea, meseria, denumirea facultăţii, etc? Înseamnă timp pierdut pe la instituţii şi până la recunoaşterea studiilor şi angajare, bani pierduţi, nervi la pământ.

Pentru a evita orice confuzie, trebuie consultate site-urile în care apar diferitele denumiri de meserii şi specializări din diferite state europene. Important este totodată să se discute cu clientul cu privire la cea mai bună variantă, acesta ştie cel mai bine ce a studiat, ce specializare are şi ce traducere se potriveşte specializării sale. Pentru a oferi toate detaliile clientului, traducătorul trebuie să se documenteze puţin cu privire la diferitele specializări, dar doar astfel poate oferi cea mai bună variantă de traducere.

Traducătorul trebuie să înţeleagă şi să accepte că o traducere pe care o consideră el ca fiind ca la carte, sau ca în dicţionar, dacă este nepotrivită, atunci nu este bună. Nu îi este de folos clientului.

În concluzie, traducerea actelor de studii nu trebuie tratată cu superficialitate, chiar dacă actele de studii nu sunt la fel de dificile ca actele medicale, tehnice sau economice.

Pentru detalii referitoare la preţ şi timp de execuţie, vă răspundem rapid la orice solicitare trimisă pe mail: office@servicii-traduceri.ro sau la numărul de telefon 0734171237. Ne puteţi găsi pe Calea Moşilor 203, sector 2, Bucureşti.

Share This:

Be the first to comment on "Traducere diplome şi alte acte de studii"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*