Traducerea si interpretarea – concepte diferite pe care sa le intelegeti

Conceptul de traduceri si de interpretare

Interpretarea si traducerea sunt servicii disponibile in cadrul biroului nostru de traduceri. Cele doua sunt aspecte ce au un teren comun reprezentat de comunicarea orala sau scrisa. Cu toate acestea, sunt moduri diferite in care o limba straina este utilizata. Trasam cateva linii importante ce definesc cele doua tipuri de servicii, in randurile ce urmeaza.

Atunci cand vine vorba de cele doua tehnici oamenii specializati nu lucreaza in ambele discipline. In scriere, atunci cand se realizeaza o traducere, tehnicile sunt diferite de comunicarea orala. Aici este vorba de precizie a ideilor ce vin de la textul sursa din limba straina, pastrand continutul, stilul si forma textului original. In traduceri, se pune accent pe textul scris in a identifica semnificatia fiecarui cuvant. Acest demers dureaza, intrucat trebuie sa existe atentie pentru a nu pierde nimic in trecerea textului dintr-o limba in alta.

Interpretarea

In acest domeniu intervin si alte abilitati, cum ar fi spontaneitatea si rapiditatea in gandire. In interpretare se tine cont de ideile expuse in context si se traduce astfel incat semnificatia sa fie similara, sa se apropie cat mai mult cu expresiile din limba straina. In acest context insa traducerea nu mai este atat de stricta, de rigida sau limitata. Interpretilor li se ofera o marja de licenta artistica am putea spune.

Interpretarea poate fi simultana sau consecutiva. In primul dintre cazuri interpretul trebuie sa asculte o idee si sa traduca in acelasi timp, iar in cel de-al doilea caz interpretul trebuie sa asculte si sa foloseasca tehnici de specialitate, reformuland propozitiile. Se intelege deci ca este vorba de atentie deosebita, de a asculta, intelege si traduce, fara prea mult timp de reactie sau fara prea mult timp de a corecta eventuale greseli. Este nevoie si de stapanire de sine, intrucat nu exista control al discursului original – nu se intrerupe vorbitorul, cerand timp pentru a traduce.

Stiati ca…interpretii nu lucreaza in traduceri si invers? Fiecare domeniu in parte are provocarile sale si prin urmare cele doua discipline se completeaza reciproc, insa sunt atat de diferite in acealasi timp.

Servicii de interpretare

Inova pune la dispozitia celor interesati servicii de traduceri, dar si de interpretare. Pentru ca ne dorim colaborari fara repros si pentru ca echipa este una competenta fara doar si poate, ne dorim sa stabilim in prealabil orice eveniment de acest gen. Este de preferat sa programam acest tip de serviciu, pentru ca interpretul sa aiba timp sa se familiarizeze cu tematica evenimentului. Detalii aici: https://www.servicii-traduceri.ro/ro/servicii-traduceri.php.

Traducerile si serviciile de interepretariat, necesare in sfera business

In mod special cand vine vorba de a va extinde cu domeniul de activitate, cele doua servicii va sunt de folos. Astfel de oportunitati cer si o precizie a discursului, in orice maniera ar fi acesta, scris, vorbit, direct sau indirect. Calitatea in ceea ce inseamna modul de exprimare fata de parteneri devine piatra de temelie in a stabili conexiuni de succes, pe viitor.

In zilele noastre brandurile globale ajung la clienti din toata lumea prin acestge servicii multilingvistice. Brandurile cresc si devin mai competitive, ceea ce atrage de la sine si dezvoltarea unei companii. Sunt sanse de evolutie fara limite. A gasi un partener, un producator din alt colt al lumii spre exemplu poate fi strategia care sa ajute financiar vorbind si nu numai. De aceea, se impune si nevoia de traduceri specifice, de interpretariat la intrevederi cu partenerii, motiv pentru care biroul de traduceri Inova va sta la dispozitie prin serviciile profesionale.

Atunci cand scopul este de a cuceri si o alta piata, atunci este clar ca o bariera impusa de genul celei lingvistice nu trebuie sa va limiteze. Iata solutia cheie in acest caz, de a apela la traducatori sau dupa caz la interpretariat.

Share This:

Be the first to comment on "Traducerea si interpretarea – concepte diferite pe care sa le intelegeti"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*